Talvikauden kuulumisia

16.03.2017

Talvi on edennyt jo melko pitkälle ja kevään merkkejä on ilmassa. Oma treenikauteni alkoi tammikuun 9. päivä leirillä Floridassa. Olin kolme viikkoa leirillä West Palm Beachin alueella Antti Ahokkaan kanssa ja muutaman viikon Roopen ja Minnin luona Orlandossa. Kaikenkaikkiaan jenkkireissu oli onnistunut. Reissu oli pisin mitä olen toistaiseksi tehnyt ja tuntui siltä että sai rauhassa treenata ja pelata tinkimättä mistään osa-alueesta. Kelit ja golfkenttien kunto olivat molemmat lähes täydellisiä. 
Amerikan reissun jälkeen olin neljä päivää Suomessa jonka jälkeen matkustin Espanjan Lumineen pelaamaan kaksi Nordic Liigan talvikisaa. Halusin testata, mitä jenkkireissussa olin oppinut ja mitkä osa-alueet tarvitsevat lisähiontaa ennen varsinaista kauden alkua. Ensimmäinen kisa sujui varsin hyvin ja olin viimeisellä kierroksella mukana voittotaistossa. Voittoon vaaditut extraupotukset jäivät kuitenkin upottamatta ja tuloksena oli neljäs sija. Se oli hyvä startti pitkän kilpailutauon jälkeen.

Toinen kilpailu alkoi kaksi päivää edellisen loputtua samoilla kentillä. Ensimmäinen kierros sujui samaan malliin kuin edellisessäkin kisassa ja olin top 10:ssä. Toinen kierros lähti heikosti liikkeelle ja tein muutaman hölmön bogin alkuun ja yhden tuplankin yliaggressiivisesta pelistä johtuen. Alun bogien jälkeen en malttanut odottaa birdiepaikkojen syntyä ja yritin liikaa, josta tuli lisää bogeja korttiin. Viimeinen kierros pelattiin kovassa tuulessa ja olin ongelmissa etenkin puttiviheriöllä. Sijoituksena oli lopulta 45.

Jenkkireissusta oli jäänyt paljon hyviä asioita käteen. Chippaaminen ja pitchi-lyönnit olivat loistavia ja draivaaminen oli myös loistavaa. Kauden alussa suurimmaksi kehityskohteeksi otettu lähestymislyöntien pituuskontrolli oli melko hyvää kisoissa, mutta sen kehittäminen jatkuu edelleen. Putti oli paikoitellen loistavaa, mutta lyhyisiin putteihin on tarkoitus paneutua. Kaiken kaikkiaan tuntuu siltä, että pelini on valmiimpaa tässä vaiheessa kautta kuin aikaisempina vuosina.

Tarkkaa tietoa seuraavasta kilpailusta ei ole, mutta odotan mahdollista kutsua 20.-23.4 pelattavaan Turkin Challenge Tourin kilpailuun.