Kausi yhteenveto 2017

21.11.2017

Huippukausi Challenge Tourilla (CT) on nyt takanapäin. Treenikauden talvella vietin aika pitkälti Floridassa ja Espanjassa. Päätavoitteeni oli kehittää wedge-lyöntien pituuskontrollia.

Aloitin kauden Turkissa Vierumäen villillä kortilla. Homma lähti rokkaamaan heti ensimmäisestä kilpailusta ja sijoituin lopulta toiseksi tiukan voittokamppailun Ryan Evansille hävinneenä. Oli tärkeää saada hyvä alku kauteen varsinkin, kun oma pelioikeus ei riittänyt kovinkaan moneen CT-starttiin.

Turkin menestyksen myötä pääsin pelaamaan seuraavaan kisaan Portugaliin, joka oli yhteiskilpailu Euroopan Tourin (ET) kanssa. Myös tällä viikolla pelini sujui hienosti ja sijoituin lopulta kuudenneksi.

Alkukauteen mahtui vielä loistokilpailu Tsekeissä, jossa olin jälleen voittokamppailussa viimeisiin hetkiin saakka. Julian Suri oli tällä kertaa vahvempi ja sijoitukseni oli jälleen kirvelevästi toinen.

Alkukaudesta pelasin aika pitkälti Vierumäen villeillä korteilla aina kesäkuun loppupuolelle saakka, kunnes sain pelioikeuden tämän vuoden menestyksen perusteella.

Kesällä pelini oli kohtuullista, mutta superviikot saivat odottaa myöhempään. Heikko jakso pelillisesti oli heinä- elokuun vaihteessa, jolloin karsiuduin jatkosta sekä Ruotsissa että Suomessa.

Uutta nousua oli havaittavissa Sveitsin Genevessä, jossa viimeisen päivän aikana nousin jo viiden joukkoon. Huonot viimeiset kolme reikää kuitenkin tiputtivat minut top 10 ulkopuolelle.

Kauden lopussa olivat edessä isoimmat kilpailut. Kazakhstan oli niistä ensimmäinen. Valmistauduin kilpailuun huolella väliviikolla Suomessa. Keskityin treenatessa jälleen erityisesti wedge-lyönteihin. Sain niitä treenaamalla kiinni myös pitkästä lyönnistä ja se tuntui huikealta ennen Kazakhstaniin lähtöä. Kaikki oli kunnossa myös kisapaikalla ja pelasin toistaiseksi huikeimman kilpailun golf-urallani. Se päättyi makeaan uusintavoittoon Chase Koepkasta. Voittofiilistä ei voita mikään!

Loppukaudesta pelasin vielä hyvän kilpailun Hainanin saarella Kiinassa, jossa sijoituin toiseksi. Sen avulla siirryin rankingissa melko reiluun johtoasemaan.

Loppujen lopuksi minut kruunattiin Challenge Tourin rankingin voittajaksi kauden viimeisen kilpailun jälkeen Omanissa.

Kiitokset kaudesta kuuluu isolle porukalle:

Tiimille: Perhe, Tommi Nousiainen, Rauli Ylimäki, Eero Partio, Ervo Pakkanen

Yhteistyökumppaneille: WiseGroup Finland Oy, Kymen Golf, Osuuspankki, NitroId, Callaway, Titleist/Footjoy, Lähitapiola Us Wood, Golfliitto ja kaikki Tapio Pulkkanen Invitationaliin osallistuneet joukkueet.

Kiitos Jan Ruoho ja Vierumäki, että mahdollistitte pelaamistani Challenge Tourilla.

Nyt on jo aika uuden kauden ja tällä viikolla starttaakin kausi Euroopan Tourilla Hong Kongissa. Let’s Go!

Tapio