Desert Swing

05.02.2019

Vuosi 2019 on nyt saatu startattua kolmen kisan merkeissä. Leireilin viikon verran Dubaissa ennen kuin ensimmäinen kisa alkoi Abu Dhabissa. Treenatessa sain palasia pikku hiljaa kohdalleen jouluruosteiden jälkeen. Abu Dhabissa löin paljon hyviä lyöntejä ja tuntui että aineksia oli hyvään kilpailuun. Loin paljon birdiepaikkoja, joita en pystynyt hyödyntämään putterin ollessa viileä kaksi päivää. Myös bogit tulivat lähes aina kun siihen mahdollisuus oli. Kisavire ei ollut vielä kohdallaan ja karsiuduin viikonlopun peleistä.

Toinen viikko Dubaissa sujui paremmin. Emiratesin golfkenttä sopii peliini loistavasti. Viikonloppuna pelasin huippugolffia ja nousin cutin rajalta jaetulle 20. sijalle. Vähän jäi kuitenkin karvas maku kilpailusta sillä ensimmäisinä päivinä oli pieni jarru päällä jostain syystä. Viikonloppu loi kuitenkin uskoa seuraavaan viikkoon Saudi Arabiaan.

Saudi Arabiassa odotti melko keskeneräinen kylä. Valmiiksi oli rakennettu vasta muutama hotelli ja golfkenttä. King Abdullah Economic Citystä on suunnitteilla jättimäinen kaupunki vuoteen 2030 mennessä. Peli ei Saudeissa lähtenyt odotetulla lailla kulkemaan. Erityisesti rautalyönnit olivat parempia kuin Dubaissa ja pääsin jälleen paljon birdiepaikoille. Saudiviikolla ongelmana oli muutamalla reijällä tulleet tuplabogit ja karsiuduin lopulta pois kahdelta viimeiseltä kierrokselta. 

Kolmen viikon aikana tuntui siltä että putti ei uponnut parhaalla mahdollisella tavalla. Greini eli ruohon kasvusuunta oli minulle haastavaa ja sen kanssa täytyy oppia paremmin puttaamaan. Myös pelistrategia oli paikoitellen liian agressiivinen ja sitä on hyvä tarkastella tulevissa kisoissa. Kausi jatkuu Omanissa 28. helmikuuta!